2019-06-02 10:46:27• hírek • Nagy Tímea, Fradi.hu

A legügyesebb kézis lányokat díjazták a Szatmár-Fradi női utánpótlás kézilabda sportnapján

Képek a cikkben: Czinzel László
Képek a cikkben: Czinzel László

Virágzik "Szatmárban" a női kézilabda utánpótlás-nevelés. A Szatmár-Ferencváros projekt eredményeként napjainkban több mint ezer kislány ölt csapatmezt és lép pályára, hogy megmutassa, miből lesz a cserebogár - jelen esetben világklasszis kézis.

A gyermekeket szorgalmukért és kitartásukért minden évben kitüntetik. Egy sportnappal egybekötött gálán adták át 2019-ben a legjobb teljesítményért járó díjakat. Péntek délután több mint egy tucat településről érkeztek meg a gyermekek családjukkal és a kézis csapat edzőjével Szatmár megye és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye településeiről. A több száz résztvevő az Aquastar Élményfürdő területén felállított színpad körül pakolt le. Egy kis pihenő után kezdetét vette a móka.

 

A gyermekek számára csapatvetélkedőket eszeltek ki a szervezők. Strandröplabda, kötélhúzás, méta és kézilabda meccseken vehettek részt a kisebbek, a felnőttek örömmel szurkoltak a pálya széléről. A pörgős, vidám atmoszféra hatására a Nap is kisütött, így semmi nem szeghette kedvét az ifjú sportolóknak.

 

A verseny után szusszanásnyi pihenő következett, majd felcsendült a Szatmár-Fradi fiatal kéziseinek himnusza, melyet több száz gyermek énekelt együtt az edzőkkel és a szülőkkel karöltve. A színpadra majd' 60 gyermeket szólítottak fel, s mikor rájuk került a sor, a közönség soraiból taps és hangos üdvözlés bíztatta a fiatal sportolókat. Több kategóriában adtak át okleveleket és serlegeket a 2019-es gálán. A teljes listát erre a hivatkozásra kattintva töltheti le.

 

 

A díjazottak:

 

LEGÜGYESEBB JÁTÉKOS U8: Menninger Dorka, Mezőfény

LEGÜGYESEBB JÁTÉKOS U9: Thököly Dóra

LEGÜGYESEBB JÁTÉKOS U10: Oros Andra, Sárközújlak

 

LEGÜGYESEBB KAPUS U8: György Bianka, Kémer

LEGÜGYESEBB KAPUS U9: Balla Nóra, Kraszna

LEGÜGYESEBB KAPUS U10: Heinrich Kinga, Mezőfény

LEGÜGYESEBB KAPUS U11: Sebesi Dorottya, Sárközújlak

LEGÜGYESEBB KAPUS U12: Salamon Nikolett, Szalacs

 

 

LEGÜGYESEBB IRÁNYÍTÓ-ÁTLÖVŐ U11: Heinrich Réka, Mezőfény

LEGÜGYESEBB IRÁNYÍTÓ-ÁTLÖVŐ U12: Kállai Zsuzsa, Szalacs

 

LEGÜGYESEBB SZÉLSŐ U11: Menninger Eszter, Mezőfény

LEGÜGYESEBB SZÉLSŐ U12: Herman Noémi, Mátészalka

 

LEGÜGYESEBB BEÁLLÓ U11: Antku Patricia, Sárközújlak

LEGÜGYESEBB BEÁLLÓ U12: Czompa Tifani, Avasújváros

 

 

LEGÜGYESEBB VÉDŐ U11: Heinrich Réka, Mezőfény

LEGÜGYESEBB VÉDŐ U12: Czompa Tifani, Avasújváros

 

SZARKA ÉVA DÍJ U8: 3. Debre Dorka, Perecsen, 2. Menninger Dorka, Mezőfény, 1. Várkuti Blanka, Mezőfény

SZARKA ÉVA DÍJ U9: 3. Szilágyi Réka, Nagykároly, 3. Noveli Rebeka, Avasújváros, 2. Thököly Dóra, Nagyfalu, 1. Mark Emilia, Sárközújlak

SZARKA ÉVA DÍJ U10: 3. Szénási Nikolett, Nagykároly, 2. Rácz Alexa, Érmihályfalva, 1. György Natália, Sárközújlak

SZARKA ÉVA DÍJ U11: 3. Feigi Karola, Turterebes, 2. Antku Patricia, Sárközújlak, 1. Lukács Jázmin, Kökényesd

 

 

PÁDÁR ILDIKÓ DÍJ U12: 3. Bodó Bernadett, Mátészalka, 2. Cseh Virág, Avasújváros, 1. Kállai Zsuzsa, Szalacs

A LEGJOBB SZURKOLÓI CSAPAT: Sárközújlak

LEGSEGÍTŐKÉSZEBB ÖNKORMÁNYZAT: Mezőfény

 

AZ ÉV CSAPATA: 3. Sárközújlak - Egri U11, 2. Mátészalka U12, 1. Mezőfény - Kálmánd U11

ELEK GYULA DÍJ: 3. Belényi Gábor, Kálmánd, 2. Rozsi Norbert - Poptile Paula, Sárközújlak, 1. Heinrich Tamás, Mezőfény

SZUCSÁNSZKI ZITA DÍJ (MVP): 3. Manninger Eszter, Mezőfény, 3. Somogyi Zsófia, Kálmánd, 2. Oros Andra, Sárközújlak, 1. Heinrich Réka, Mezőfény

 

 

Közel kétéves előkészítő folyamat eredménye volt a 2014. augusztusi megállapodás, melynek célja a határon átnyúló civil kapcsolatok erősítése és sportszakmai kapcsolatok kialakítása – amely a két országban működő kézilabdás szakemberek, sportolók, sportvezetők, szülők, intézményvezetők és önkormányzatok együttműködésére épül – , továbbá a résztvevő klubok kézilabda utánpótlásának fejlesztése, fiatal tehetségek felkutatása, kinevelése, menedzselése, a klubok utánpótlás érintő szakmai munkájának koordinálása és az edzői munka összehangolása. A végső cél egy olyan leány kézilabda bázis létrehozása, amely erősíti a tájegység kézilabda iránti szeretetét - fogalmaz a fradi.hu leírása az együttműködéssel kapcsolatban.

 

 

Az elképzelésnek részét Szatmár, mint történelmi tájegység képezi. A projekt megvalósításának földrajzi területe a történelmi Szatmár, mely felöleli Szatmárnémeti, Nagykároly, Tasnád, Sárközújlak városok és környezetük településeit, Románia területén, míg Magyarországon Fehérgyarmat, Csenger, Mátészalka városok és a környező települések vesznek benne részt. A létrejött együttműködés nem zárt egység, így a későbbiekben a kistérség más települései is bekapcsolódhatnak a projekt megvalósításába - adta közzé a Fradi 2014-ben a weboldalán.

 

„2014. augusztus 14-én indultunk, öt alapító egyesülettel és hat szivacs kézilabdacsapattal, megközelítőleg hatvan, hét éves kislánnyal. A projekt működési területe a „történelmi Szatmár megye”, amely ma a magyarországi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét és a romániai Szatmár megyét jelenti” – tudtuk meg a szervezőktől egy korábbi interjú alkalmával.

 


Ma több mint ezer, hét, nyolc és kilenc éves kislány, harminchárom településen, döntő többségében kis községekben szivacs kézilabdázik. Harminchét önkormányzattal, sport klubbal és iskolával állnak szerződéses kapcsolatban. Nyolcvan csoportban (kilenc és húsz közötti a létszámmal) hatvan edző (testnevelő) foglalkozik a gyerekekkel a magyarországi és a romániai „Szatmárban”.

 

Az együttműködés megálmodóinak titkolt célja, hogy a „szatmári” lányokat, fiatalokat minél nagyobb számban vonzák be a kézilabda révén egy közös gondolkodásba, egy közös cselekvésbe. Egy olyan közeg létrehozásába, mely hosszú távon elősegítheti a határ két oldalán élő magyar közösségek szorosabb együttműködését. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: